Puesto: Investigador predoctoral

Función: Looking for talented and motivated candidates to work on the manufacturing and modelling of electrochemical energy storage systems, including Lithium-ion and solid-state batteries.
Empresa: IMDEA energía Nº de Plazas: 1
Referencia: 2022-T1/IND-23776 (23.23 EQ7 PRE) Publicada el 17/3/2023 Publicada hasta el 30/3/2023
Tipo de Contrato: Programa Talento Dedicación: Jornada completa Remuneración Bruta (euros/año): 20900-23300
Localidad: Móstoles Provincia: Madrid Disponibilidad para viajar: Si, Internacional
Fecha de Incorporación: Abril 2023 Fecha de Finalización: 4 años
Enlace URL: jobs.energy.imdea.org/es/offer/160

Grado
Master

Física (Titulación Universitaria)
Química (Titulación Universitaria)
Ingeniería de Minas (Titulación Universitaria)
Ingeniería Química (Titulación Universitaria)
Ingeniería Electrónica (Titulación Universitaria)
Ingeniería de Materiales (Titulación Universitaria)

I- Energía

Idioma: Español Nivel Lectura: Alto Nivel Escrito: Alto Nivel Conversación: Alto

-Specific training or hands-on experience with electrochemical energy storage devices and electrochemical characterization.
-Experience with material science characterization techniques such as XRD, SEM, TGA, DLS, Raman and UV/Vis spectroscopy.
-Programming skills (Matlab-Simulink, Phyton.).
-International experience in research centres or universities.
-Experience in writing scientific publications.
-Oral and written communication skills in English. English certificate (C1) or proven experience of proficiency in English (i.e. working experience in a foreign institution).

IMDEA Energy is opening a Predoctoral Position for the Electrochemical Processes Unit, looking for talented and motivated candidates to work on the manufacturing and modelling of electrochemical energy storage systems, including Lithium-ion and solid-state batteries.

This project is funded with public funds by the Community of Madrid through the programme "Grants for the attraction of research talent to the Community of Madrid in R&D centres 2022" (Ref. 2022-T1/IND-23776).

Tasks Description:

• Active material and electrode preparation and characterization using morphological and crystallographic techniques such as XRD, SEM and TGA among others.
  • Preparation of the battery electrodes by different fabrication techniques including 3D printing. The candidate will also need to formulate the inks attending to their rheological properties.
  • Manufacturing of batteries in different cell configurations including coin cell, Swagelok and pouch cell.
  • Testing and evaluation of the performance and ageing of the batteries by electrochemical means and post-mortem analysis. Experimental validation of models
  • The candidate will collaborate in the data-driven and first principle-based modelling of battery cells' charge, heat and mass transport.
  • Dissemination and publication of research results in high-quality scientific journals, presentation in congresses, etc.
  • Supervision of Master and undergraduate students.

Para participar en el proceso de selección, es necesario aplicar a través de la oferta publicada en la página web de IMDEA Energía, facilitando toda la información y documentos que se solicitan.