Puesto: Postdoctoral Researcher for the Prostate Cancer Clinical Research Unit

Función: We are seeking a highly motivated and experienced postdoctoral researcher for the Prostate Cancer Clinical Research Unit to work across different projects.
Empresa: IBIMA Nº de Plazas: 1
Referencia: PRORPPOS2005 Publicada el 20/5/2019 Publicada hasta el 30/5/2019
Tipo de Contrato: Contrato temporal Dedicación: Jornada completa Remuneración Bruta (euros/año): 26.000?
Localidad: Málaga Provincia: Madrid Disponibilidad para viajar: Si
  Fecha de Finalización: 18 MESES
Enlace URL: ttp://www.ibima.eu/prorppos2005/

Doctor

Biología (Titulación Universitaria)
Bioquímica (Titulación Universitaria)
Farmacia (Titulación Universitaria)
Medicina (Titulación Universitaria)
Veterinaria (Titulación Universitaria)
Biotecnología (Titulación Universitaria)

A- Biociencias
A-01 Biología
B- Ciencias de la Salud
B-05 Medicina

1. Probed previous experience
2. Cancer biology knowledge, specially genomics and/or prostate cancer would be valued.
3. Cell culture, Viral transfection, shRNA/siRNA or CRISPR tools
4. Managing GEMMs colonies, or cancer xenografts models
5. Mice surgery and/or treatment delivery
6. Projects using NGS technologies, including WGS, WES, RNAseqCe

JOB DESCRIPTION:

We are seeking a highly motivated and experienced postdoctoral researcher for the Prostate Cancer Clinical Research Unit to work across different projects funded by Prostate Cancer Foundation, “Instituto de Salud Carlos III”, and Department of Defense-(CDMRP). These projects involve the “omic” characterisation of aggressive prostate cancer as well as preclinical models including GEMMs, metastatic PCa Xenografts and PDX models

The task involves conducting experimental work with animal models, cell lines and human samples, analysing and presenting data, writing grants, reports, abstracts and manuscripts for meetings and peer-reviewed journals. Furthermore, as Postdoctoral researcher it would collaborate with the senior investigators at the team in the supervision of PhD and MSc students.

As part of this position the candidate have to interact with different members at the lab team at CNIO, including physicians, Computational Scientist, clinical fellows as well as our associated researchers in the joint CNIO-IBIMA clinical unit. It would also involve active interaction with other collaborators from other centers in Spain and abroad.

Valuable additional requirements:
  • Eligibility to apply competitive Postdoctoral fellowships
  • Capacity  to establish good interpersonal relationship, team-work and communicating complex concepts
  • Initiative, autonomy, work planning and organization capacity
  •  Creativity and ability to resolve unexpected problems
    • Learning interest, willingness to improve, team-work abilities, flexibility and adaptation